četvrtak, 25. siječnja 2018.

AKO POMIJEŠATE OBIČAN KRUMPIR SA BILO KOJIM OD OVA DVA SASTOJKA I MAŽETE LICE SAMO 4 VEČERI UZASTOPNO, IMAĆETE SJAJNU I GLATKU KOŽU O KOJOJ ODUVEK SANJATE




Na tržištu nam se nude mnogi kozmetički proizvodi za uljepšavanje lica, ali sve ono sadrži štetne hemikalije koje mogu napraviti samo gore stanje.



Mi smo odlučili podijeliti sa vama dva korisna savjeta, koja će vma pomoći da na potpuno prirodan način hidratizirane svoju kožu i date joj neki poseban sjaj.
Krompir i krastava.
Uzmite jedan cijeli krompir, ogulite ga i isjeckajte na kockice. nakon toga uzmite pola krastavca, isjeckajte i ubacite u blender zajendo sa krompirom. Miksajte sve dok ne dobijete finu smjesu. Kružnim pokretima nanesite dobivenu smjesu na lice i ostavite tako da stoji otprilike 25 minuta. Posle toga je isperite mlakom vodom.
Krompir i limun
Uzmite sok od pola iscijeđenog limuna i jedan krompir, ubacite u blender, a zatim dobro izmiksajte. Kada dobijete finu smjesu, naneiste je na lice kružnim pokretima. Ostavite otprilike 20 minuta da stoji, a zatim isperite sa vodom.



Ova dva recepta će vam pomoći da regenerišete i date poseban sjaj svojoj koži.
Izvor: mojrecept.info

Nema komentara:

Objavi komentar